2010. március 12., péntek

Prebonsai: Taxus baccata

Itt a tavasz(nagyjából), és most minden kertészetben, barkácsáruházban folyamatosan érkeznek a konténeres és földlabdás növények. Mivel nagy mennyiség van, lesz kirakva, érdemes szemezgetni, mert ráakadhatunk egy-két kitűnő alapanyagra, amit más esetleg éppen a nem szabályos és nem egyenes törzse miatt nem visz el, de nekünk meg pont ez a jó.

Így bukkantam erre a tiszafára csekély 849 HUF-ért:





Egy közelebbi felvételen jól látszik, hogy két helyen is sérült korábban a kéreg, így egy szép természetes shari alakult ki(kék színnel jelöltem):


Sajnos van egy már korábban félig letört oldalág, ami a szállításnál tovább sérült, már alig tartja valami, pedig jó lett volna egy ágnak(narancssárga színnel jelölve a fentebbi képen)


Itt pedig az eredeti kép:


A jutazsákból még nem vettem ki, mert jött újra a hidag, és nem volt kedvem kint fagyoskodni, hogy átültessem, és megnézzem, hogyan folytatódik lentebb a törzs, de már nagyon kíváncsi vagyok rá. Azt gondolom, hogy ennyi pénzért ezekkel a tulajdonságokkal abszolút megérte a vásár. Amint átültetem, teszek fel újabb képeket, hogy hogyan is néz ki kibontva és visszametszve nevelő tálba ültetve.


Folyt. köv....

3 megjegyzés:

  1. Szia!
    Eddig tényleg jó! Kíváncsi leszek a továbbiakra is!

    VálaszTörlés
  2. Sziasztok,

    igen, szerintem is, nagyon ritkán lehet görbe törzsű tiszafát találni sajnos

    üdv
    Attila

    VálaszTörlés