2011. május 3., kedd

Bonsai tavasszal

4 megjegyzés:

 1. Az a boróka nagyon tip-top! Megérdemelne egy egyedi tálat a rusztikus béka műhelyből!
  Őszintén? A gyertyánnak hiányzik a teteje, viszont gyönyörű bordás a törzse és szép a nebarija. De valamit ki kéne találni a tetejére.
  De a boróka az nagyon szép!
  Balázs

  VálaszTörlés
 2. Hali,
  igen már folyamatban, említettem a békának, csak még mérnem kellene, hogy mekkora legyen.
  a gyertyán ..., igen, problémás sajnos, próbáltam egy főágat a tetején meghagyni, hogy a vágási seb beforrjon, de nem fog menni, így most levágtam, és abban reménykedek, hogy több rügy ki fog pattani, plusz le kell még drótozom a tetején lévő ágakat , akkor javulni fog a kép a tetején.

  VálaszTörlés
 3. Hát én nem vagyok híva a lombhullatók ész nélküli jinezésének, meg sharizásának, de lehet, hogy itt nincs jobb rövidtávú megoldás. Mondjuk ha nincs vakító fehérre ki mészkénlevezve, hanem inkább szürkés-barnás, akkor természetes a hatás.
  Csak ez esetben egy hosszan lefutó shari részt lenne érdemes rámarni.

  VálaszTörlés
 4. Igen, nekem sem jön be a lombhullatóknál, valahogy nem hiteles. Ennél a fánál nem marad más, mert akkora a vágás felület, hogy soha nem foga elnőni. A színnel abszolút egyetértek, ha már jin-ezni kell, akkor sem fehérre. Most majd ki tudom próbálni a gázforrasztómat, azzal lehet jól sötétíteni a színt, és rendeltem németből fakikeméníítő anyagot(valami műgyanta alapú készítmény), és majd azzal kezelem. Egy biztos, még nem állt össze bennem a kép, milyen legyen a sharizás alakra

  üdv
  Attila

  VálaszTörlés