2013. június 3., hétfő

Taxus Reloaded ..

Szia Attila!
Csatoltam két képet. Az egyiken piros nyilakkal berajzoltam irányokat. A bal ág lefelé húzza az egész koncepciót, amitől nekem borul. A másik rajzon kitöröltem az ágat és zölddel ábrázoltam a későbbi kontúrt. De, teszem hozzá még egyszer nem szeretnélek befolyásolni.
Balázs
Válasz:
Hali,
köszi, már értem, és nem is olyan rossz ez az elgondolás. Ami viszont nekem ebben nem tetszene, hogy az első ág akkor a törzsíven belülről jönne, de kinézetre ettől függetlenül abszolút jó lenne.
Igazából még a beültetési szögön kell és fogok változtani, mert kicsit hátradől, és még balra döntöm majd(azaz kb a jobb hátsó sarkot megemelve lenne majd az új beültetési szög)
Attila






Balázs, ilyen szögben tervezem majd a döntést (közben már lekentem 1:3 arányban hígított jin folyadékkal):


 :

6 megjegyzés:

  1. Felrakhatnál egy képet az új pozícióval. Érdekelne, hogy mit mutat!
    Balázs

    VálaszTörlés
  2. Na igen. Így teljesen más! Sokkal jobban érzékelhető a mélysége a fának. Szép ahogy a jin bólint feléd a közepén!

    VálaszTörlés
  3. Még a forma nagyon fenyős, ezen még dolgozok, egyelőre várom, hogy ismét kipattanjanak az alvó rügyek a törzshöz közelebb, hogy kompaktabbak legyenek, most mindenesetre jól bejut mindenhová a fény, ahogy ki lett ritkítva.
    Sajnos az időjárás nem éppen kedvez ennek, reggelente 12 fok, és utána sem a nagy meleg és napsütés.
    Az egyik tiszafám ki sem hajtott még ezévben, csak duzzadtak a rügyek, de valami nem OK neki. Azt ültettem át legkorábban tavasszal, és lehet, hogy a március végi havat megsínylette

    VálaszTörlés
  4. Azért már ki kellett volna hajtania, annak ellenére is, hogy nincs meleg. Sanyit kérdezd meg mi a tapasztalata, nekem még mindig nincs Tiszafám. Lehet, hogy a gyökerének nem tetszik valami. Az én növényeim élvezik ezt a párás, esős időt és jövő héten jön a melegedés ...

    VálaszTörlés
  5. Ja, Ja, a tiszafák, ha nem érzik jól magukat képesek az évet így minden növekedés nélkül végigcsinálni.
    Mindenképp ránézek a gyökerekre, és átültetem valami lazább közegbe, ez pár éve szintén segített és május végén kihajtott.

    VálaszTörlés