2010. március 5., péntek

Galagonya pre-bonsai: első alakítás, drótozás

A tavalyi bejegyzésben szereplő, tombolán nyert galagonyát alakítottam ma.

Így nézett ki:

Felülről:




Mivel adta magát a fa alakja, nem volt túl nehéz dolgom:

a régi, vastag levágott ágak csonkjait szépen eltávolítottam, a felesleges ágakat levágtam, majd drótozással egy kicsit módosítottam az ágak szögét, ez lett belőle felülről nézve:




A képen felül látható két ágat csa azért nem távolítottam el, mert bízom benne, hogy az erőteljes visszametszés miatt újra kihajt ezeken a részeken, és az új ágakat könnyebb lesz megdrótozni. Ezeket a mostani meglevő ágakat már nem tudom sajnos drótozással sérülés nélkül megjajlítani, így viszont nem illenek bele az összképbe.
Jelenleg ez lett az eredmény, de elképzelhető, hogy a következő tavasszal át kell dolgozni az alapszerkezetet majd. Átültetés valószínűleg holnap fog megtörténni.


3 megjegyzés:

  1. Szia!
    Jó látni, hogy jó helyre került! Nagyon pofás lett!
    Tóth-Szabó Balázs

    VálaszTörlés
  2. Köszi,

    2008 as begyüjtés? A gyökerek alapján 2007, 2008 as gyűjtésnek néz ki. Hol gyűjtötted be?

    Üdv
    Attila

    VálaszTörlés
  3. Megfogtál. Úgy rémlik 2008 tavaszi, de mérget nem vennék rá, lehet, hogy 2007-es. Az biztos, hogy a tavalyi évet napon töltötte és szerintem előtte egy évet félárnyékos polcon volt. Kezdek biztos lenni a 2008-ban. A begyűjtés helyéről meg majd beszélünk... Jó kis hely, most hétvégén nem alkalmas, de lehet, hogy a jövő hét vége (március 27-28)szabad...
    Üdv! Balázs

    VálaszTörlés