2010. június 28., hétfő

Galagonya pre-bonsai: fejlődése

 2009 December:

2010 Junius:

3 megjegyzés:

  1. Hm. Milyen ismerős fa!
    Érdekes látni, hogy más valakinek milyen véleménye elképzelése van ugyanarról a fáról. Én biztos máshogy alakítottam volna tovább, de így is tetszik. Jó látni. Tényleg nagy élmény!
    Üdv!
    Balázs

    VálaszTörlés
  2. Szia Balázs,
    te hogyan alakítottad volna? Most kíváncsivá tettél, hogy te milyen irányban gondoltad, nekem nagyon adta magát ez a félkaszkád stílus. Mondhatnám, mást nem is láttam benne, de lehet, hogy csak lusta voltam átgondolni a fa adta egyéb lehetőségeket.
    Üdv
    Attila

    VálaszTörlés
  3. Hát nehéz kérdés. Én két irányban gondolkodtam. Az egyik a kaszkád irány, ami most is, csak jobban ledöntve. A gyökérből függőlegesen induló törzset nem tudtam megmagyarázni magamnak, ezért gondoltam, hogy akkor tekerjük meg rendesen és a mostanihoz képest közel 45 fokba álljon a törzs alsó része. Ehhez teljesen újra kellett volna gombolni a koronát.
    A másik elképzelés, hogy ezzel pont ellentétes irányba fordítom a törzset, úgy, hogy a most (képek szerinti) bal oldalára fordítom a növényt. Így az alsó félköríves törzs rész ráfekszik a földre. Ekkor valami bunjin szerű forma alakult volna ki.
    De örülök, hogy elajándékoztam, tényleg érdekes figyelni a fejlődését más keze alatt.
    Üdv
    Balázs

    VálaszTörlés