2011. május 30., hétfő

Boróka Juniperus bonsai fejlődés és alakítás





2009:

I bought this juniperus in 2009 at a discount prise(was not very healthy), I cut it back to produce new green mass next to the trunk.
I cut one of the trunks too.

Ich habe dieses Wacholder in 2009 preiswert gekauft(war nicht so richtig gesund), ich habe dem Baum zurückgeschnitten, um eine neue grünne Masse näher zum Stamm zu erzeugen
Ich habe einen von den beiden Stämme entfernt.

Ezt a borókát 2009-ben vásároltam leértékelve(nem volt túl egészséges). Visszavágtam, hogy több zöld lombot tudjak a törzshöz közel felépíteni.
Az egyik törzset is eltávolítottam.




 



April 2009:
after cut back:
Nach dem Zurückschneiden:
Visszavágás után:














Jun 2009:
two month later:
2 Monaten nachher:
2 hónappal később:














Jul. 2010:
after one year:
nach einem Jahr:
1 év múlva:














May 2011:
Before work:
Vor der Gestaltung:
Alakítás előtt:













I wired the branches, but still it is not possible to create a fine structure, only the first rough positions are set

The jin will have to be shortened, not done yet.

Ich habe dem Baum gedrahtet, aber die Etagen können noch nicht richtig definiert werden, nur die Äste in Position gebracht.

Jin wird noch eingekürzt, noch nicht gemacht.

Ledrótoztam a fő ágakat, a finom párnák kialakítása még hátra van.
A jin-t le kell még rövidítenem, még hátra van.






















After first styling:
nach der ersten Gestaltung:
 az első alakítás után:




3 megjegyzés:

  1. Üdv!
    Nem megyek bele a szokásos "de jó lett, gratula, pompás alakítás" kezdetű mondatokba, ettől persze még jó lett, jó kezed van a dologhoz, de ezt tudjuk. Ugye? Nem? De!
    Viszont nagyon felcsillant a szemem a tésztaszűrő láttán. Sok helyen láttam, olvastam is, de valahogy nem sikerül kihámoznom a lényegét, azt meg pláne nem tudom, hogy milyen tapasztalatok vannak vele és mire érdemes figyelni.
    Balázs

    VálaszTörlés
  2. Én annyira nem vagyok elégedett, mert hiányzik valami ..., lehet, hogy csak várni, hogy besűrűsödjön.
    A tésztaszűrő előnyei:
    1. olcsó
    2. A gyökerekhez sokkal több levegő jut be, jobban fejlődik, és a tál széléhez érve elhal, elszárad, ezért így kényszerítve van újabb bentebbi gyökerek képzésére

    hátrány: gyorsabban kiszárad a földje, fokozottabb figyelmet követel emiatt

    VálaszTörlés
  3. Az, hogy nem vagy elégedett, csak előnyére válhat a növénynek hosszútávon. Ilyen erős önkritikával kéne mindenkinek illetnie saját magát.
    Ez érdekes, amit gyökérvégek elhalásáról írtál, pont ez az az infó, amit sehol nem találtam meg. Éreztem én, hogy érdemes kipróbálni, csak nem tudtam miért. De ezek szerint, akkor Nálad bevált.

    VálaszTörlés