2011. június 18., szombat

Tiszafa-taxus bonsai jin



I changed the frontside, so I had to change also the jin. It did n ot look very nice from the backside.
I will burn out with a gas tourch the inside part, to make contrast between insde and ouside color of the deadwood. Afterwards the jin fluid ....

Ich habe die Ansichtsseite geändert, so habe ich auch an Jin abrbeiten müssen, damit es besser aussieht, die Rückseite war nocht besonders gut.
Ich werde noch die Innenbereich mit einer Lötgerät ausbrennen, damit ein Kontrast zwischen Inneseite und Aussenseite entsteht.Dann kommt noch die Jinflüssigkeit ...

Meváltoztattam a fa előnézeti oldalát, és emiatt a jin-en is kellett javítani, mert hátulról elég vacak volt.
 Ki fogom még égetni egy gázégővel, hogy kontraszt legyen a belső és külső oldala között, és utána jön a jin folyadék

5 megjegyzés:

  1. Igen, így azért jobb lett. Szép a jobb alsó ág! Szépen ki van terítve.

    VálaszTörlés
  2. Amit eddig tettem, hogy rövidebbé tettem a jin-t, de sajnos a belső rész kiégetésekor a szélek is megbarnultak, és ezt csak most vettem észre. Baromi csúnya lett, ezt ismét le kell csiszolnom, és még valahogy mindig nehéznek érződik a jin, tovább kellene vékonyítani.
    A mostani előnézetnél még nem teljesen természetes a marás, ezen is dolgoznom kell, alakul, de nincs sajnos kész, be kell látnom...
    amint sikerült ezeket javítani teszek fel képet róla
    üdv
    Attila

    VálaszTörlés
  3. Hát igen, nehéz jint úgy faragni, hogy ne tűnjön mesterségesnek. Én volt, hogy csak drótkefével alakítottam. Pont úgy viselkedik, mint a természetben. A puha fát kiszedi.

    VálaszTörlés
  4. Szervusz Attila!
    Azért egyáltalán nem rossz ez a jin! Nem kell sok hozzá. Szerintem elég természetesre sikerült, maximum egy kis "forgósdrótkefével" kell hozzányúlni. Egyébként szerintem a mészkénlé gyönyörűen "összefogja" majd optikailag a marásokat. V.sz. egészen kevés kell már ahoz, hogy teljesen tuti legyen.
    Üdv.
    Bálint

    VálaszTörlés
  5. Forgós drótkefe volt, látszik is a jobb oldali képen, de nem az igazi. Úgy szoktam tesztelni a munkámat, hogy pár nap távlatából újra ránézek, hogy mi az első benyomásom hirtelen, és ha tetszik, akkor rendben van, ha viszont közelebb hajolok, és tovább kell szemlélnem, az már a nem tetszés jele, és azzal lesz még munka. Na hát ez ebbe a második kategóriába esett sajnos.
    Javítom, aztán jön a frissítés

    VálaszTörlés